Prei-rozemarijn-notenbrood

de-gelukkige-eter_EU_recepten_mei-2019_rozemarijn-brood

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 70 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 minuten zonder vet. Schep af en toe om. Doe de knoflook, prei en het vet erbij en bak alles op laag vuur tot de uien glazig zijn. Doe de rozemarijn erbij, knip de peterselie erboven grof in stukken.

Doe de hazelnoten bij de amandelen en maal ze net niet helemaal fijn. Meng de losgeklopte eieren door het prei-rozemarijnmengsel en door het notenmengsel. Breng het geheel met peper en zout op smaak.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Schep het notenmengsel erin en dek af met bakpapier. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 45 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog 25 minuten. Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en wanneer een satéstokje er droog uitkomt. Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.

Ingrediënten

VOOR 1 BROOD

  • 200 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 200 gram amandelen, grof gehakt
  • 1-2 uien, fijngesneden
  • 1 grote prei, gewassen en in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el. Kokosolie
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 takjes rozemarijn of 1 el. Gedroogde rozemarijn
  • ½ bosje peterselie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper