Stamppot – Pastinaakhutspot

carola-van-bemmelen_EU_pastinaak-hutspot

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Schil de knolselderij of zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook of stoom de knolselderij of zoete aardappel
gaar in ongeveer 15 minuten. Bereid ondertussen de overige ingrediënten (bakken en koken). Pureer de knolselderij of zoete aardappel met de peper, zout en roomboter, dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine. Doe de puree in een grote kom of pan en meng de overige ingrediënten erdoorheen, of serveer deze los naar smaak.
Serveer direct.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo knolselderij of zoete aardappel
  • 750 gram gekookte pastinaak in reepjes
  • 2 gekookte uien in stukjes
  • 2 el rode pesto
  • 100 gram verkruimelde fetakaas
  • 2 el roomboter
  • peper en zout naar smaak