Koffie-dadeltaart

EU_recepten_november-2019_koffie-dadeltaart

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Doe de dadels en koffie in een kom en week deze een kwartiertje. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.

Meng in een kom de boter, honing en ei. Meng in een andere kom de sinaasappelrasp, meel, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat. Zeef de dadels uit de koffie en voeg de koffie en het boter-eimengsel toe aan het meel. Meng alles goed door elkaar. Blend de dadels fijn en voeg deze ook toe.

Doe het beslag in de springvorm en zet de taart 35 minuten in de oven.

Maak ondertussen de topping. Smelt de boter en meng het met de honing, kokosmeel en cashewpasta. Zet het even apart en verdeel over de taart wanneer deze iets is afgekoeld. Garneer met de kersen of rode fruit. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 1 KLEINE TAART

Voor de taart:

  • 250 gram medjoul dadels, ontpit en gehalveerd *
  • 250 ml sterke koffie
  • 75 gram roomboter, gesmolten
  • 3 el rauwe honing of rijststroop *
  • 1 ei
  • Rasp van één sinaasappel
  • 275 gram volkoren speltmeel *
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat

Voor de topping:

  • 75 gram roomboter
  • 2 el rauwe honing of rijststroop *
  • 2 el cashewpasta
  • 1 el kokosmeel
  • Handvol met kersen of ander rood fruit om te garneren