Soep – Indiase Bloemkoolsoep

carola-van-bemmelen_EU_indiase-bloemkoolsoep

Bereiding

VOORBEREIDING: 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Snijd de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook zacht. Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot de santen is opgelost. Zet het vuur lager en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Pureer de soep en serveer heet.

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 1,5 liter water
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 200 g santen (kokoscrème)
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 portie eiwitten (vlees, kaas of noten)