Crackers – Havermoutcrackers met rozijn

EU-member_recepten_februari-2020_havermoutcrackers-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg en leg deze op een vel bakpapier. Leg daar nog een vel bakpapier bovenop en rol het met de deegroller uit tot een lap deeg van ongeveer ½ cm dik.

Verwijder het bovenste bakpapier en zet het in de oven. Bij de hartige variant is het lekker om de crackers met wat extra zout te bestrooien. Rol dan nog even met de deegroller erover zodat het zout goed aan het deeg plakt.

Bak de crackers af in ongeveer 10 minuten. Snijd direct na het uit de oven halen het deeg in rechthoekige stukken en laat dan afkoelen. Als je dit niet direct doet, breken de crackers bij het snijden.

Ingrediënten

VOOR 1 BAKPLAAT (CA 24 ST.)

  • 3 el arrowrootpoeder
  • 175 g havermout
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • Twee handjes gewelde rozijnen (ook stukjes noten, fijngesneden olijven of stukjes zongedroogde tomaat zijn erg lekker!)
  • 2 eidooiers
  • ½ tl Himalayazout
  • 75 ml havermelk (amandelmelk of rijstmelk kan ook)