Eieren – Ei ovenschoteltje met spek

de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_ei-ovenschoteltje

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in de koekenpan de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de spinazie fijn. Snijd de tomaat in blokjes

Doe de spinazie, tomaat en spekreepjes in het ovenschaaltje. Breek de eieren erboven. Zet het ovenschaaltje in de braadslee en giet in de braadslee zoveel warm water dat het ovenschaaltje half onder staat. Zet de braadslee met het ovenschaaltje nu 15 minuten middenin de oven totdat de eiwitten gestold zijn. Bestrooi als je het uit de oven haalt met paprikapoeder

 

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 25 gr biologische spekreepjes
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder