Citroenpudding

EU-member_recepten_februari-2020_citroenpudding-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 40 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de ovenschaal in met boter of kokosolie. Mix de boter, kokosbloesemsuiker en citroenrasp tot een luchtig mengsel. Voeg de citroensap, eigeel, melk en meel toe en mix het opnieuw luchtig.

Klop de eiwitten stijf. Schep de eiwitten door het beslag. Doe het beslag in de ovenschaal en zet deze 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen en strooi de kokosrasp eroverheen. Serveer warm of koud.

Ingrediënten

VOOR 1 OVENSCHAAL VAN 12 X 20 CM

  • 50 gram roomboter of kokosolie
  • 125 gram kokosbloesemsuiker *
  • Rasp en sap van 2 citroenen
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 gram volkoren speltmeel of havermeel
  • 250 gram (plantaardige) melk
  • 2 el kokosrasp