Banketstaaf

eetgeluk-universiteit_recepten_banketstaaf

Bereiding

VOORBEREIDING 1 DAG - BEREIDING 30 MINUTEN

Maak eerst het abrikozenspijs. Doe dit een dag van tevoren.

Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de abrikozen toe en laat de keukenmachine draaien tot de abrikozen goed gepureerd zijn en gemengd met de amandelen. Voeg de citroensap nog toe. Neem het spijs uit de keukenmachine en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast en bewaar het daar ook in. Je kunt er eventueel balletjes van draaien als snack, of je kunt het verder verwerken in andere recepten. In de koelkast kun je het een paar weken bewaren.

Maak de mini amandelstaven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Meng het spijs met de sinaasappelrasp. Verdeel het spijs over de bladerdeegplakjes en vouw deze zorgvuldig dicht. Bestrijk de banketstaven met het ei. Zet ze 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten

VOOR 6 STUKS

  • 6 plakjes volkoren (spelt) bladerdeeg*
  • 1 ei
  • 250 gram abrikozenspijs
  • 1 tl sinaasappelrasp

Abrikozenspijs (voor een kom)

  • 200 gram witte rauwe amandelen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 tl citroensap